Keresés - Kategóriák
Keresés - Kapcsolattartók
Keresés - Tartalom
Keresés - Hírcsatornák
Search - Dropfiles
Keresés - Címkék
Friss hírek

VERSENYBESZÁMOLÓ
Lejegyezte: Nagy Andrea Zsófia III. osztályú díjlovas bíró és versenyző

„Hajrá Szent László!”

Van egy hely az ország déli részén, messze a fővárostól és annak vonzáskörzetétől, ahol az emberek kitartással és összefogással tartják életben a régió díjlovagló szakágát. A hátrányt, melyet attól a bizonyos tűztől való nagy távolság okoz, ezek a lovasok szorgalmas munkával, lóközpontú szemlélettel és a sportág iránti tisztelettel igyekeznek leküzdeni. Ennek köszönhetően október 2-án egy rendkívül színvonalas és jó hangulatú B kategóriás versenyt sikerült lebonyolítani Szentesen, a Szent László Lovasklubnak otthont adó lovardában, én pedig – a megtisztelő felkérést elfogadva- Berényi Miklós és Berényiné Ani bíró kollégákkal együttesen részese lehettem ennek a sikeres napnak.

Sikerként kell elkönyvelni ugyanis, hogy az említett versenynapon közel 60 startot bíráltunk végig előkészítő, alaposztályú és könnyűosztályú programokban, melyeket könnyű-és középosztály szintű zenés kűrök egésztettek ki. Az induló lovasok magas száma rekordnak számít a szentesi versenyhelyszínen, ennek ellenére azonban a verseny házigazdája, Babinszky Zsuzsa – a Szent László Lovasklub szíve és motorja -  jól szervezetten, családias hangulatot teremtve bonyolította le az eseményt. A versenyszámokban induló lovasok  startidejüket precízen betartva jelentek meg a négyszögben, a programok lovaglása során pedig kiváló felkészültséget tapasztaltunk. Kellemes érzés volt látni, hogy a versenyszámok közötti szünetekben a lovasok érdeklődéssel keresték a verseny vezető bíróját, Berényi Miklóst, produkciójuk hiányosságainak és pozitívumainak megvitatása céljából, Miklós pedig segítőkészen igyekezett a versenyzőket hasznos tanácsokkal ellátni.

A verseny rendezője a kis és nagy négyszöget előre felállítva, a pályák talaját felboronálva és meglocsolva várta az érkező versenyzőket, és mivel az őszi időjárás is a kedvünkben járt, jó hangulatban kezdtük meg a délelőtti programok lebonyolítását. Az Előkészítő 8 versenyszámban Lévai Renáta Szilaj nevű lovával szerezte meg az első helyet, 67%-os eredményével, a második helyen Valkai Barnabás végzett Kaviárral 65%-kal. Balogh Zsófi Zoé, a Szent László LK versenyzője Labanc nevű lovával a harmadik helyet szerezte meg 64%-os programjával. Az alaposztályú A3 feladat versenyzői közül Babinszky Zsuzsa, egyedüli I. licensszel rendelkező lovasként Lamourral 67%-os eredményt ért el. A II.licenszű lovasok közül az idei Gyerek,Junior,Fiatal lovas Európa Bajnokságon kiválóan szereplő és döntőbe jutott fiatal lovas, Fejes Kata, a Kéktói Ménes SE lovasa Tallér Furioso-22 nevű lovával 69%-kal végzett az első helyen, őt követte Korponai Klaudia, a Rétszentmiklósi LSE lovasa  és Büszke 67%-os eredményével, a harmadik helyen pedig a Szent László LK versenyzője, Orbán Réka végzett Ulti nyergében, 64%-kal. A Challenge Előkészítő versenyszámot Korponai Klaudia nyerte Büszkével, eredményük 68%, a könnyűosztályú L1 programban pedig Fejes Kata végzett első helyen Furioso-123 Lényeg nevű lovával. A FEI Gyermek előkészítő A feladatban I. licenszű versenyzőként Babinszky Zsuzsa Lamourral 67%-ot ért el, II.licenszű lovasok közül pedig az első két helyen szintén Fejes Kata végzett Furioso-123 Lényeg és Furioso XLIII-123 Líranyergében, 75% és 71%-os eredménnyel.A harmadik helyet ezúttal is Orbán Réka szerezte meg Ulti nevű lovával, eredményük 67%.

A könnyűosztályú L zenés kűr programban három induló versenyzett, Babinszky Zsuzsa Pixi Babyvel 69%-ot, Roszik Rita Sára, a nagyszénási Lovas SE ifi lovasa Táltos nevű pónijával 67%-ot, Bertók Ágnes, a Felgyő és Térsége LE versenyzője pedig Calatina nyergében 63%-ot ért el. A középosztály szintű M kűr győztese Babinszky Zsuzsa lett Quattro 2 nyergében, 66%-os eredménnyel. A versenyszámban Veres Gréta, a Magyar Imre Díjlovagló Egyesület ifi lovasa Favory Figura nevű lovával 65%-ot ért el, így a második helyen végzett,a harmadik helyezett pedig  Babinszky Zsuzsa másik lovával, Morcossal  lett.

A verseny gördülékeny lebonyolításában nagy szerepet játszott a versenyiroda, Nagy Richárd profizmusa, aki mind a versenyzők, mind a bírók munkáját maximálisan támogatva, minden igényt kiszolgálva segítette a szervezést.

A versenynapot szabadidős versenyszámokkal zártuk, melyek során mind futószáras, mind négyszögben végrehajtott feladatokat lovagoltak a gyerekek, a hűvösre fordult este és a hosszú,fáradtságos nap ellenére töretlen lelkesedéssel, felkészülten és fegyelmezetten. Az eredményhirdetéskor a  szülők hangos „Hajrá Szent László!” felkiáltással buzdították Babinszky Zsuzsi  megszeppent kis lovasait, akiket remélhetőleg hamarosan hivatalos versenyen láthatunk viszont a négyszögben.

A „Hajrá Szent László!” ezen az estén, a nap végén mosolyt csalt az arcunkra, de számomra új értelmet is nyert. A térségben a díjlovas sport életben tartásáért végzett áldozatos munka, a versenyrendezőként, lovasként és edzőként ily módon történő helytállás, a lelkesedés és kitartás tiszteletet és támogatást érdemel. Egy díjlovas verseny megrendezése, színvonalas programok lovaglása, a szülők, edzők, bírók és versenyzők együttműködése nem feltétlenül anyagi kérdés -ezt szívvel kell csinálni. Egy fiatal, nagyon izguló versenyző négyszögbe lépése előtt megütötte a fülemet Zsuzsi utolsó edzői intrukciója: Ez csak játék!

Bárcsak hallhatnám ezt más edzőktől, más versenyeken, más körülmények között is…

Hajrá Szent László!

 

STARTLISTA

Startlista (frissítve: 10.01. 22:00)

Felhívjuk a versenyzők figyelmét, hogy a Szentes CDN-B* verseny egyben a Békés megyei bajnokság DÖNTŐ-je is egyben a rendező tájékoztatása és a megyei elnökség jóváhagyása alapján:

A Békés megyei díjlovagló bajnokság 2 korábbi fordulója:
05.07. Békéscsaba
07.16. Mezőhegyes

DÖNTŐ: 10.02. Szentes (a rendező vállalta a bajnokság döntőjének lebonyolítását)

A Békés megyei díjlovagló bajnokság kiírása elérhető.
 

 

VERSENYKIÍRÁS

09.16.: A Szentes CDN-B* versenyen az időpontváltozás miatt Vígh Marianna helyett Nagy Andrea Zsófia került bíróként felkérésre. A verseny rendezői kérésre FEI Gyermek előkészítő A feladattal bővült.

09:13.: A rendezők ezúton tájékoztatják a versenyzőket, hogy a 2016. szeptember 17-re tervezett Szentes CDN-B* verseny ELMARAD.
Helyette a verseny ÚJ IDŐPONTBAN 2016. október 2-án kerül megrendezésre. A változás a kiíráson átvezetésre került, kérjük a lovasokat, hogy ennek függvényében módosítsák a nevezéseket.

A mai naptól lehet nevezni a Szentes CDN-B* versenyre.

Versenykiírás

Versenyiroda: Nagy Richárd
Telefon: 06-70/510-9009
E-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Élő közvetítés

NEVEZÉS RAJTENGEDÉLY ÜGYFÉLKAPU VERSENYNAPTÁR Programgyűjtemény Régi oldal Magyar Lovas Szövetség FEI EURODRESSAGE

KAPCSOLATOK

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Licenc ügyintézés MLSZ:
+36 1 499 9950

Facebook