Keresés - Kategóriák
Keresés - Kapcsolattartók
Keresés - Tartalom
Keresés - Hírcsatornák
Search - Dropfiles
Keresés - Címkék
Friss hírek

Az első CDN-B versenyét követően, tíz év után rendezett ismét országos versenyt Csömörön, a Rétköz utcai lovardájában Kelemen Csilla, aki ezen 10 év alatt maga is I-es minősítésű díjlovas lett. A lovardáját is folyamatosan bővítette, így a hely alkalmassá vált, hogy egy időben, a 20x40-es fedeles lovarda két oldalán egy-egy körbelovagolható 20x40-es kisnégyszög és egy nagynégyszög is kirakható legyen.

Az új helyszín premierje július 1-jén, vasárnap ideális hőmérsékleti és pálya viszonyok mellett a Csömör Kupa 12. sorozatának döntője volt. 148 pónis és 22 CDN-es startot bonyoítottak le. Míg az egyik pályán reggeltől Fülöp Sándor vezetésével a poni klub díjugrató feladatai zajlottak, a másik oldalon az erre az alkalomra elkészült bírói beülőből Vígh Mariann és Illyés Csaba a CDN-B versenyszámait bírálta. Az ugróverseny után, a nagy számú segítők jelenlétében időbeli csúszás nélkül rakták ki a Szedervölgyi Lovardából áthozott négyszög elemeket és így a fedelesben zajló ülésversennyel együtt három helyen folytatódhatott a verseny.

A „nagyok” között a tiszakécskei színekben versenyző, de ténylegesen Nagykőrösről származó Kis Veronikának igencsak megérte korán kelni, hiszen az A9 feladatban, majd az L3-ban is nyerni tudott a haflingi jellegű lován. Biztató volt látni Pataki Viktória (Csömöri LTKE) két könnyűosztályú programját. Balaskó Edit tanítványa több, mint egy éves kihagyás után kezdett el ismét versenyezni. Az L3-ban olyan lendületes, szabályos lábsorrendű hátraléptetést – és abból azonnal ügetést – mutatott be, amelyet inkább S1-es lovasoktól várhatunk el.  Balogh Anna amellett, hogy aktív részese volt a verseny előkészítésének, felügyelte a pónis tanítványai bemelegítését, futószárazott az ülésversenyben; a maga két alapfokú feladatában igazolta, hogy legutóbb nem a véletlen volt a kétszeri győzelme.

Versenynaptár egyeztetési okokból idén csak két fordulós volt a Csömör Kupa. E két forduló alapján a nagyközség alapította trófea őre egy évre Mágocs Dóra, Marosi Nikolett saját lóval még nem rendelkező tanítványa – és távollétében a lovai mozgatója lett. Méghozzá oly módon, hogy szombaton még a bolgár tengerparton volt a családjával…

Dóra négy éve dolgozik oktatójával. Az idei fő versenye majd a póni klub szakági bajnoksága lesz ifi kategóriában és nem kizárt az indulása az októberi Championátuson sem.      

Lejegyezte: dr. Paizs Gábor régiófelelős

 

A képek balról jobbra, illetve fentről lefelé haladva:

1. Balogh Anna (Csömöri LTKE)
2. Mágocs Dóra a B2-es feladatban
3. Kis Veronika (Tiszakécske), az L3 és az A9 feladat győztese
4. Pataki Viktória (Csömöri LTKE)
5. Ülésverseny a fedeles lovardában
6. Pónisok a díjkiosztón, kis és nagyobb Milka csokik, desszertek mellett Auchan-torta is volt a győztesek ajándékai között

Szabó Liza felvételei

Élő közvetítés

NEVEZÉS RAJTENGEDÉLY ÜGYFÉLKAPU VERSENYNAPTÁR Programgyűjtemény Régi oldal Magyar Lovas Szövetség FEI EURODRESSAGE

KAPCSOLATOK

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 70 426 4500
Licenc ügyintézés MLSZ:
+36 1 499 9950

Facebook