Keresés - Kategóriák
Keresés - Kapcsolattartók
Keresés - Tartalom
Keresés - Hírcsatornák
Search - Dropfiles
Keresés - Címkék
Friss hírek

Ha a 2018. évi Magyar Országos és Fiatal Lovak Bajnokságával kapcsolatban kérdésed merül fel, akkor kérjük, hogy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre juttasd el nekünk. A válaszokat jelen oldalon is megosztjuk, hogy segíthessük a felkészülést, a nevezést, illetve a verseny lebonyolítását.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

1. A minősülési időszak mikor kezdődik és meddig tart?

A minősülési időszak a 2018. évi Magyar Országos és Fiatal Lovak Bajnoksága esetében 2017. január 1-vel kezdődik.

 

2. Hogyan minősülhetek?

Az a ló-lovas páros indulhat a Magyar Országos Bajnokságon, aki
Felnőtt és Korosztályos kategóriákban: minimum 2 db hivatalos versenyen részt vett (hazai vagy külföldi CDN-A/A*) és ezeken minimum két alkalommal legalább 55%-ot lovagolt.
Fiatal lovak Bajnokságára: a minősüléshez minimum egy CDN-A/A* vagy B/B* versenyen - korosztályának megfelelő vagy annál magasabb-fiatal lovak részére kiírt versenyszámban legalább 5.8 pontot kell elérnie a lónak.

 

3. A lókizárás elvét figyelembe kell venni a nevezésnél?

Amennyiben a fenti feltételeket teljesítette, akkor a páros a következő kategóriákban indulhat „lókizárás” szabályát is figyelembe véve – kivéve a korosztályos számokban – amiben a minősülését megszerezte, vagy egy kategóriával alatta.

 

4. Melyik korosztályban indulhatok?

Utánpótlás lovasként versenyezhet egy versenyző attól a naptári év kezdetétől, amelyben letette a rajtengedély vizsgát annak a naptári évnek a végéig, melyben a 16. életévét tölti be. Az utánpótlás bajnokságban nem indulhat az a lovas, aki a bajnokság évében bármilyen hazai, vagy külföldi versenyen indult L vagy magasabb szinten és eredménye összevont bíráskodás esetén 6,5 pont volt, vagy 6.5 pont felett volt, illetve külön bírált versenyszámban 65% vagy 65% felett volt.
Gyermek lovasként versenyezhet egy versenyző attól a naptári év kezdetétől, amelyben letette a rajtengedély vizsgát annak a naptári évnek a végéig, melyben a 16. életévét tölti be. A gyermek lovas a gyermek lovas kategóriájában nem indulhat pónival, csak nagylóval.
Póni lovasként versenyezhet egy versenyző attól a naptári év kezdetétől, amelyben betölti a 12. életévét annak a naptári évnek a végéig, melyben a 16. életévét tölti be. A versenyzés feltétele: a lovas rendelkezzen sikeres rajtengedély vizsgával. •
Junior lovasként versenyezhet egy lovas attól a naptan év kezdetétől, amelyben betölti a 14. életévét annak a naptári évnek a végéig, melyben a 18. életévét tölti be.
Fiatal lovasként versenyezhet egy lovas attól a naptári évtől kezdve, amelyben betölti a 16. életévét annak a naptári évnek a végéig, melyben a 21. életévét tölti be. 

 

5. Hány kategóriában indulhatok a bajnoki címért?

A korosztályos lovas csak egy kategóriában indulhat a bajnoki címért. A versenyző legkésőbb az első nap technikai értekezletén köteles dönteni, hogy melyik kategória bajnokságért indul. Azokban a versenyszámokban, ahol nem vonatkozik rá semmilyen kizárás, ott a versenyszámért versenyezhet. Ha egy versenyző egyszer már részt vett egy Fiatal Lovas Országos Bajnokságon, akkor ezt követően már nem indulhat Junior Országos Bajnokságon ugyanazzal a lóval.

Felnőtt Bajnokságban egy lovas mindkét kategória címért is versenyezhet, de mindegyikért másik lóval.

 

6. Kell minimum 3 versenyző egy bajnokságban?

 A bajnokságok abban az esetben rendezhetők meg amelyben a végleges nevezési határidő lezárultakor legalább 3 nevezés van.
Amennyiben nincs 3 nevezés a Nagydíj kategóriában, akkor a Magyar Bajnoknak minden évben a legmagasabb kategória győztesét kell kihirdetni.
A Korosztályos Bajnokságokat is csak abban az esetben lehet megrendezni, ha az adott kategóriában legalább három versenyző van.

 

7. Egy lovas több lóval, több lovas egy lóval, hogy is van ez?

Amennyiben egy lovas 1 kategóriában több lovat lovagol, akkor a döntő előtti versenynap végéig döntenie kell, hogy melyik lóval megy az adott bajnoksági kategóriáért. Amennyiben 1 lovas a lovával több kategóriában is indul, akkor a technikai értekezleten döntenie kell, hogy melyik kategóriában indul a bajnokságért. DE egy lovat csak egy versenyző lovagolhat.

 

8. Korosztályos csapatbajnokságban indulnék, de mi vonatkozik rá?

Korosztályos Bajnokságon kötelező csapat versenyszámot kiírni. A Szakbizottság köteles minden év elején meghatározni a Csapatok Bajnoksága versenyszámát és azt a hivatalos honlapon közzétenni.
• A csapatverseny nyitott minden lovas számára, aki bármely kategóriában jogosult a Korosztályos Országos Bajnokságon való részvételre.
A csapatok maximum négy (4), minimum három (3) fősek, korosztály szerint bármilyen összetételű lehet. Tartalék kombináció nem engedélyezett. A négy versenyzőből álló csapat esetében a csapat eredményéhez a három legjobb lovas pontszámai kerülnek beszámításra.
Csapatok bajnokságában fakultatív összetételű csapatok alkothatók. Nincs egyesületre vonatkozó korlátozás. Csapatbajnokságért egy lovas csak egy lovat lovagolhat.
• Egy lovas csak egy csapatért lovagolhat.
• Azok a lovasok, akik a fent felsorolt szempontok figyelembevételével nem tudnak csapatot alkotni, egyéni indulóként versenyezhetnek a csapatversenyszámban. Ő(k) a startlista elején indul(nak).
• A csapatok összetételét és a csapat nevét legkésőbb az első nap technikai értekezletén meg kell adni.
• Csapat eredményhirdetés: A győztes csapat az, melynek három legeredményesebb lovasa a legmagasabb összesített százalékot érte el mindkét nap százalékos eredményeinek összesítése után, a második az, aki a második legmagasabb összesített százalékot és így tovább.
• Holtverseny esetén: Amennyiben az első három helyezett valamelyikén százalék egyenlőség áll elő, a győztes csapat az, akinek a harmadik helyen rangsorolt lovasa jobb eredményt ért el. Ha még mindig egyenlőség van, akkor a második legalacsonyabb eredményt elért versenyzőt kell figyelembe venni a győzelemhez. 

Fontos, hogy a Bajnokságot érintő kérdésekben a Díjlovagló Szabályzat V: FEJEZETÉBEN leírtak az irányadóak. A fenti összefoglaló mindössze segédletként szolgál a versenyre való felkészüléshez, nevezéshez.

Élő közvetítés

NEVEZÉS RAJTENGEDÉLY ÜGYFÉLKAPU VERSENYNAPTÁR Programgyűjtemény Régi oldal Magyar Lovas Szövetség FEI EURODRESSAGE

KAPCSOLATOK

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 70 426 4500
Licenc ügyintézés MLSZ:
+36 1 499 9950

Facebook