Keresés - Kategóriák
Keresés - Kapcsolattartók
Keresés - Tartalom
Keresés - Hírcsatornák
Search - Dropfiles
Keresés - Címkék
Friss hírek

VERSENYEN KÉSZÜLT FÉNYKÉPEK

A versenyen közreműködő fotós elérhetősége:

Bacskó Levente

Telefon: 06 30 98 28 935

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

A VERSENYBÍRÓI TESTÜLET ÉSZREVÉTELE A CIKK KAPCSÁN

A Díjlovas Versenybírói Testület az alábbi észrevételeket teszi a megjelent cikk kapcsán:
Nagy Andrea Zsófia a versenyszám vezető bírója a DSZ 30. cikkely 6.2 szabálya alapján helyesen járt el. 

Kollégáival egyeztetve 2 pont levonással büntették és szóban figyelmeztették a lovast.

A Díjlovas Versenybírói Testület tagjai nyitottak a kommunikációra, döntéseik indoklására az esetleges félreértések elkerülése érdekében!
Elérhetőségünk: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

VERSENYBESZÁMOLÓ

Morafcsik Petra duplázott Csömörön

 

A Csömöri LTKE megalakulása óta először fordult elő, hogy póni nélkül hirdettek meg díjlovas versenyt Kelemen Csilla lovardájába, felvállalva, hogy esetleg a 30-40 start esetén három bíróval, folyamatos mentő jelenléttel az jócskán ráfizetéses lesz. Nem ez történt. A helybéli pónisok, Balogh Anna, Vass Katalin, Pakscha Karolina továbbá Horváth József cinkotai tanítványai éltek azzal a lehetőséggel, hogy az E kategória nyitott feladat, így kiváló gyakorlási lehetőség az E8 a cinkotai CDN-A első napjára, augusztus 31-ére tervezett rajtengedély vizsgára. A verseny időrendje és bíró beosztása megengedte, hogy a versenyszám után, a rajtengedély munkafüzet tematikáját követve Kiss István vezetőbíró fakultatív elméleti konzultációt tartson. A versenyszámban egyetlen lovas sem kapott 5,5-nél kevesebbet. Az első hat helyezett kapott szalagot, de Kiss István szerint „éles” vizsga esetén az első tíz helyezett már most aggálytalanul kiérdemelte volna a „megfelelt” minősítést.

Maga a verseny egy szokatlan, L-szintű nagy négyszöges programmal kezdődött. Juhász Orsolya lovastusázó ott lesz a magyar válogatott tagjaként augusztus 1-je és 4-e között Németországban, az utánpótlás lovastusa EB-nek számító Európa Kupán. Miután Kelemen Csillánál tartja a lovát, Nagy Andrea Zsófia és Czuczor Éva bírók előtt díjlovas főpróbát tartott.

Mint az a legutóbbi cinkotai versenyen történt, Kelemen Csillánál is voltak igencsak korán kelő indulók, itt Csercsa Sándornak és tanítványainak csörgött az óra kora hajnalban.

A díjlovas négyszögbe hosszabb kihagyás után két lóval visszatérő Róbert Zsófia kesztyű nélkül kezdte az egyik programját. Mindezt Nagy Andrea Zsófia észrevette. A bírói tanács gyors konzultáció után egy hibapontot adott a feledékenységéért. Az esetet látta Dallos Gyula miniszteri biztos is. Ő a hiányos felszerelésre ennél szigorúbb megítélést, a kizárást tartotta volna indokoltnak, hiszen a kesztyű hiánya pl. rajtengedély vizsgán sikertelen vizsgát ér. A következő programjára a lovas már egy kölcsön kesztyűben jelent meg.

Csömörön mutatkozott be az LSZ 5 feladatban új lovassal, Wieszt Mercédesszel a nyergében Ready for Impossibile. A 15 éves, Koivusipila Tarja Marika tulajdonában álló lovat Nébel Viktória képezte ki biztos S1-es szintre. Wieszt Mercédes nem indult még M-es feladatban, ilyen képességű saját lova nem is volt. Így viszont Redy tulajdonosaként jövőre megcélozhatja a korosztályos EB-t is.

Az A5 és az A9 feladatokban egyaránt 72%-al kettős győzelmet aratott Rákoscsabáról, a Monte Vigo SE-ből érkezett Morafcsik Petra. A lovas idén áprilisban lett rajtengedélyes versenyző, azóta a leggyengébb alapfokú eredménye is 67,5% volt. Ezzel biztos helye lesz a Championátus 1-4 erősorrendű régiós csapatában illetve legkevesebb 144 induló, hozott ponttal tud indulni a Pest megyei döntőn.

Az verseny legnagyobb létszámú E, a két A és az LSZ5 győztesének az aszódi székhelyű, temperált szállítmányozással foglalkozó Hodi-Horváth kft. jelképes ajándékként a kupája mellé  lócsemegéket ajánlott fel.

Lejegyezte:
Dr. Paizs Gábor régiófelelős

1. Szellár Emese második versenyükön Kutuzovval 75%-al nyerte a 19 indulós E8-as feladatot
2. Kiss István elméleti oktatás
3. Az idén rajtengedélyezett Morafcsik Petra legkevesebb 144 pontot vihet magával Rudival a Pest megyei döntőre
4. Csercsa Sándor és Ravignon az FEI 5 éves fiatal díjló minősítő feladatban
5. Bakos Anikó és Controll az FEI 5 éves fiatal díjló minősítő feladatban
6. Kelemen Csilla az 5 éves fiatal díjló A4 feladatban Midnigth Lolli nevű lován
7. Horváth József Astorral a gyermek feladatban
8. Mezőfi Beáta az előző, cinkotai verseny E8-as feladatában is helyezett volt Amigoval

 

STARTLISTA

2019.07.20. (szombat) előzetes startlista (frissítve: 2019.07.19. 09:55)

Kérjük, hogy a startlista módosítására vonatkozó kérését jelezze Horváth Béla Bence (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) versenyiroda felé.

 

INFORMÁCIÓK

Versenykiírás

Élő közvetítés

NEVEZÉS RAJTENGEDÉLY ÜGYFÉLKAPU VERSENYNAPTÁR Programgyűjtemény Régi oldal Magyar Lovas Szövetség FEI EURODRESSAGE

KAPCSOLATOK

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 70 426 4500
Licenc ügyintézés MLSZ:
+36 1 499 9950

Facebook