Keresés - Kategóriák
Keresés - Kapcsolattartók
Keresés - Tartalom
Keresés - Hírcsatornák
Search - Dropfiles
Keresés - Címkék
Friss hírek

KÉRDŐÍV

KÉRDŐÍV KIÉRTÉKELÉS

 

A verseny startlistái, (élő) eredményei elérhetőek az alábbi oldalon keresztül is.

orszagosbajnoksag.dressage.hu

 

STARTLISTA

2019.09.13. (péntek) hivatalos startlista

2019.09.14. (szombat) hivatalos startlista

2019.09.15. (vasárnap) hivatalos startlista

 

BAJNOKSÁGOK VÉGEREDMÉNYE

FIATAL LOVAK BAJNOKSÁGA

4 éves lovak bajnoksága

5 éves lovak bajnoksága

6 éves lovak bajnoksága

7 éves lovak bajnoksága

 

FELNŐTT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

Nehéz osztályú bajnokság

Magyar bajnokság

 

KOROSZTÁLYOS BAJNOKSÁG

Korosztályos csapatbajnokság

Utánpótlás bajnokság

Gyermek bajnokság

Póni bajnokság

Junior bajnokság

Fiatal lovas bajnokság

 

 

BÍRÓI KAR

09.10. A Díjlovagló Szakbizottság döntése alapján a versenyen közreműködő bírói kar Ladislav Fabris-sal bővült. A változás a kiíráson átvezetésre került.

 

TUDNIVALÓK A VERSENNYEL KAPCSOLATBAN

Információs anyag (letölthető)

 

BOXBEOSZTÁS

Boxbeosztás (letölthető, frissítve: 2019.09.09. 12:23)

Kérjük a versenyen indulókat, hogy a boxfoglalásokat mindenképpen ellenőrizzék és amennyiben nem szerepelnek a boxbeosztásban minél előbb jelezzék Husz Alexandra (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) versenyigazgató felé. Továbbá felhívjuk a 42-es és 23-as boxsoron (23 boxos XIII. a 42 boxos XIV) álló lovak tulajdonosainak figyelmét, hogy mobiletetőt, -itatót hozzanak magukkal.

Minden egyes box fix box, nincsen sátorbox a versenyen!

 

TECHNIKAI TUDNIVALÓK

Felhívjuk a versenyzők figyelmét, hogy aki forgácsot szeretne az OB ideje alatt a lovának, az jelezze Husz Alexandra versenyigazgató felé (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

 

FONTOS INFORMÁCIÓK

A Díjlovagló Szakbizottság a Korosztályos Csapatbajnoksággal kapcsolatban a szabályzat értelmezéseként az alábbiakat teszi közzé:

L9 csapatbajnokság feltétele:

1)      mivel korosztályos versenyszám, így az indulás előfeltétele: 12-21 év közötti életkor
2)      minimum 2 db hivatalos versenyen való részvétel (hazai vagy külföldi CDN-A/A*) és ezeken minimum két alkalommal legalább 55%-os eredmény – kategóriától függetlenül

A csapatbajnokságban való indulás, és az abban elért eredmény nem zárja ki a 2019. évi Országos Bajnokságon a Utánpótlás kategóriában való részvételt.

(A nevezési rendszer beállítása folyamatban, a fenti feltételek teljesülésekor a szabadkártyára vonatkozó üzenet figyelmen kívül hagyandó.)

 

Minősülési feltételek:

A minősülési feltételeknek a nevezés pillanatában kell megfelelni, illetve teljesíteni.

 

VERSENYKIÍRÁS

Versenykiírás

Nevezési határidő: 2019. augusztus 31. 23:59

 

INFORMÁCIÓK

Kérjük, hogy a versenyen indulni szándékozó lovasaink mindenképpen olvassák el az alábbiakat:

Amennyiben egy lovas 1 kategóriában több lovat lovagol, akkor a döntő előtti versenynap végéig döntenie kell, hogy melyik lóval megy az adott bajnoksági kategóriáért. Amennyiben 1 lovas a lovával több kategóriában is indul, akkor a technikai értekezleten döntenie kell, hogy melyik kategóriában indul a bajnokságért.

• A Magyar Országos Bajnokságon a korosztályos lovas csak egy kategóriában indulhat a bajnoki címért. A versenyző legkésőbb az első nap technikai értekezletén köteles dönteni, hogy melyik kategória bajnokságért indul. Azokban a versenyszámokban, ahol nem vonatkozik rá semmilyen kizárás, ott a versenyszámért versenyezhet.

• Utánpótlás lovasként versenyezhet egy versenyző attól a naptári év kezdetétől, amelyben letette a rajtengedély vizsgát annak a naptári évnek a végéig, melyben a 16. életévét tölti be.

• Az utánpótlás bajnokságban nem indulhat az a lovas, aki a bajnokság évében bármilyen hazai, vagy külföldi versenyen indult L vagy magasabb szinten és eredménye összevont bíráskodás esetén 6,5 pont volt, vagy 6.5 pont felett volt, illetve külön bírált versenyszámban 65% vagy 65% felett volt.

• A gyermek lovas a gyermek lovas kategóriájában nem indulhat pónival, csak nagylóval.

• A gyermek lovasok - attól az évtől kezdődően, melyben betöltik a 14. életévüket – versenyezhetnek Junior Lovas Bajnokságon, de egy adott évben csak egy kategóriában vehetnek részt a Korosztályos Bajnokságban. A versenyző legkésőbb az első nap technikai értekezletén kötelesek dönteni, hogy melyik kategória bajnokságért indul. Ha egy versenyző egyszer már részt vett egy Junior Országos Magyar Díjlovagló Szabályzat 42 Bajnokságon, akkor ezt követően már nem indulhat Gyermek Országos Bajnokságon ugyanazzal a lóval.

• Póni lovasként versenyezhet egy versenyző attól a naptári év kezdetétől, amelyben betölti a 12. életévét annak a naptári évnek a végéig, melyben a 16. életévét tölti be. A versenyzés feltétele: a lovas rendelkezzen sikeres rajtengedély vizsgával. Póni lovas – amennyiben a kora alapján alkalmas – indulhat Junior és/vagy Fiatal lovasok bajnokságán, (de nem ugyanabban a naptári évben) anélkül, hogy Póni lovas státuszát elvesztené.

• A junior lovasok - attól az évtől kezdődően, melyben betöltik a 16. életévüket – versenyezhetnek Fiatal Lovas Bajnokságon, de egy adott évben csak egy kategóriában vehetnek részt a Korosztályos Bajnokságban. A versenyző legkésőbb az első nap technikai értekezletén köteles dönteni, hogy melyik kategória bajnokságért indul. Ha egy versenyző egyszer már részt vett egy Fiatal Lovas Országos Bajnokságon, akkor ezt követően már nem indulhat Junior Országos Bajnokságon ugyanazzal a lóval.

Fiatal lovak Bajnokságán a ló kora szerinti kategóriában 4-5-6-7 éves lovak vehetnek részt.

Felnőtt Bajnokságban amiben a minősülést megszerezte vagy egy kategóriával alatta (S2-ben vagy S1-ben). A Felnőtt Bajnokságban egy lovas mindkét kategória címért is versenyezhet, de mindegyikért másik lóval.

Kantározás

Élő közvetítés

NEVEZÉS RAJTENGEDÉLY ÜGYFÉLKAPU VERSENYNAPTÁR Programgyűjtemény Régi oldal Magyar Lovas Szövetség FEI EURODRESSAGE

KAPCSOLATOK

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 70 426 4500
Licenc ügyintézés MLSZ:
+36 1 499 9950

Facebook