Keresés - Kategóriák
Keresés - Kapcsolattartók
Keresés - Tartalom
Keresés - Hírcsatornák
Search - Dropfiles
Keresés - Címkék
Friss hírek

VERSENYBESZÁMOLÓ

A-ban fríz, M/B-ben Duk Rawa - dupla Kerepesen

 

Az első 26 nevező lovait az építészeti adottságok folytán légkondicionáló nélkül is kellemesen hűs istálló, a versenyzőket légkondicionált társalgó várta az első kerepesi CDN-A*-n. A vendégszobákat az  elsőként, csütörtökön délután érkezett Fülöp Noémi csapata avatta fel. Hansághy Péter és Kiss István bírók ezekről úgy vélekedtek, a hazai lovas helyeken kialakított szállások rangsorában Kerepes átvette a vezetést.

Baranyai Attila tulajdonos hozzáállását leginkább a bírói állások péntekről szombatra virradó éjszakán történt átépítése mutatta. Mint az ismert, a bíróknak legalább fél méterrel a talajszint felett kell ülniük. A rajtengedély vizsgára elkészült beülőknek nem volt ilyen kiemelt dobogója – a bírók észrevételére a mérnök végzettségű tulajdonos keze munkája által másnap reggelre már lett.

Egy nemzeti bajnokság vagy nemzetközi verseny megrendezéséhez a mai állapotában az idén megnövelt, átcserélt talajú pálya egyenetlensége volt a gyenge pont. Locsolással nem porolt, viszont a hosszúfali szintkülönbség meghaladta az FEI előírásban engedélyezett 40 centimétert. Ezen hiányosság korrekcióját, a precízebb kiszintezést és a körbelovagolhatóságot jövőre vállalták a tulajdonosok. A geometriai adottságok folytán a további fejlesztésekkel leginkább a díjlovas szakág fog gazdagodni, mert díjugrató versenyre a megszélesítendő pálya is alkalmatlanul keskeny lesz.

A pénteki rajtengedély vizsgán lovagolt a négyszögben a hétvége egyetlen fiú indulója, Fekete Márton, aki a 2019-es Championátos ifi E-kategóriájának ezüstérmese volt. Ő és a hat lány társa egyaránt sikeresen vizsgázott. Többségük másnap újra lovagolta az E8-at, de már liszensszes lovasként. Közülük az E8- ban csak hatodik lett, de a vasárnapi E5-öt már 7 ponttal megnyerte a verseny

legfiatalabb indulója, a most 12 éves Szentkúti Anna (Csömöri LTKE). Lova, Dormelló hat éve Éder Hangával megnyerte a Championátus elődjének ifi E bajnokságát. Később Nébel Viktória irányításával felnőtt tulajdonosa, Tutor Andrea könnyűosztályban versenyzett vele. Miután kismama lett, úgy döntött, térítés nélkül átadja a 17 éves lovát a lovarda legügyesebb, egy éve még 28 kilós súlyú pónisának. Szentkúti Anna most sem több 31 kilónál, viszont egyetlen téli felkészülés elég volt rá, hogy a nyeregszárnyakat alig meghaladó lábai L-szintű segítségeket adjanak a rutinos lónak. A páros edzéseit a jövő héttől már Nébel Viktória irányítja, hogy jövőre gyermek kategóriában egy nemzetközi versenyekre érett párossá váljanak.

Az alapfokú feladatok külön bíráltan kerültek lebonyolításra. Ilyenre csak a nemzeti bajnokságokon van mód. A korona vírus elleni védekezés miatt célszerűbbnek látszott, ha minél kevesebb időt ülnek hárman szorosan egymás mellett. Ezáltal háromféle látásmódú értékelést kaptak az indulók.

Pályafutása során először nyert itt versenyszámot, az A6-ost Mezőfi Beáta (Csömöri LTKE) Amigó nevű frízével. Másnap az A9-ben háromszor tévesztett.

Megfogadta Hansághy Péter vezető bíró biztatását és volt lelki ereje a kicsöngetése után is lelovagolni gyakorlásként a programot, amelyben amúgy végül magas pontszámokat kapott. Az A9-ben a fríz fajta egy másik képviselője, a Kerekegyházán Csikó Judit által tenyésztett Minnie Mouse Fan Malna nyert Varjú Annával (Fülöp kft.).

Az előkészítő és az alapfok győztesei Farkas Lajos, az Őrségben található Felsőszölnök műemlék vízimalmának tulajdonosa által Auchan tortákat kaptak különdíjként.

A liszensz szerző versenyszámokban, az LSZ 4-ben és az LSZ6-osban is azonos sorrend született: nyert a cinkotai Viktoria DSE lovasa, Dámsa Emese a holland tenyésztésű Duk Rawával csapattársai, a II- helyezett Sáfár Anna (Wind) és a III. Szilágyi Anna (Griseldo) előtt. Dámsa Emesének – aki szeptembertől a zuglói Metropolitán Egyetem humán erőforrások szakának hallgatója lesz –, különösen az első napon jött ki a lépés a 7,2 pontjával. Kupáját, a verseny fő támogatója nevében Kerepes Város Önkormányzatának részéről Nagy Anna, a Képviselőtestület Szociális, Egészségügyi és Sport Bizottságának elnöke adta át. Emese másnap a külön bírált LSZ6-ban csak fél ponttal előzte meg az

Állatorvostudományi Egyetem végzős hallgatóját, Sáfár Annát. A többi versenyszámhoz hasonlóan a nem helyezett Mikó Délia (Xenopfon) sem ment haza üres kézzel: a helyezettekhez hasonlóan emlékként ő is kapott szalagot. A bírók mellett az országos bajnokságok írnokai dolgoztak, mint Vida Réka, Kurunczi Réka, Kékesi Kitty, Sáfár Anna. Miután Kékesi Kitty és Sáfár Anna mentorálják is a kezdő cinkotai lovasokat, volt rá példa, hogy Anna édesanyja, Sáfárné Németh Andrea ugrott be helyettük írnokoskodni. Lejegyezte és fényképezte:

dr. Paizs Gábor régió felelős

 

 

 

STARTLISTA

2020. 08 01  (szombat) hivatalos startlista - Kerepes (frissítve: 2020.07.31. 18:40)

2020. 08 02  (vasárnap) előzetes startlista - Kerepes

Versenyiroda: Horváth Béla Bence
Telefon: +3630 2946 888
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

DÍJLOVAS RAJTENGEDÉLY VIZSGA

A nevezési programban meghirdetett július 31-ei díjlovas rajtengedély vizsga elméleti része 15 órakor kezdődik a kerepesi Golden Leaf Park lovarda társalgójában. Az E8-as feladat teljesítése után a sikeresen vizsgázók a 18 órakor kezdődő technikai értekezleten még pontosíthatják, hogy a szombaton reggel kezdődő lovarda avató CDN-A*/B verseny melyik versenyszámaiban kívánnak indulni.

A versennyel kapcsolatos további hírek közé tartozik, hogy Farkas Lajos, a felsőszölnöki Filó-malom tulajdonosa teljesítette vállalását. Ennek révén az E és az A szintű feladatok győzteseinek különdíja a csömöri Auchan Liget Áruház egy-egy 16 szeletes tortája lesz.

A simonpusztai versenyt követően Kerepesen kerül másodszor felállításra a Díjlovagló Szakbizottság alapítványi forrásból vásárolt négyszöge.

 

REV Kerepesen – szóbeli az elmélet

A kerepesi lovardaavató CDN-A*/B versenyhez kapcsolódóan július 31-én délután rajtengedély vizsga is lesz. A nevezési programban megnevezett elméleti rész a korona vírusos időszakot követően szóbeli vizsgát jelent. A vizsgáztatók Berényi Miklós és Berényi Ani lesznek.

Rajtengedély vizsgakiírás

 

VERSENYINFORMÁCIÓK

Versenykiírás

Élő közvetítés

NEVEZÉS RAJTENGEDÉLY ÜGYFÉLKAPU VERSENYNAPTÁR Programgyűjtemény Régi oldal Magyar Lovas Szövetség FEI EURODRESSAGE

KAPCSOLATOK

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 70 426 4500
Licenc ügyintézés MLSZ:
+36 1 499 9950

Facebook