Keresés - Kategóriák
Keresés - Kapcsolattartók
Keresés - Tartalom
Keresés - Hírcsatornák
Search - Dropfiles
Keresés - Címkék
Friss hírek

Jó tanuló, jó sportoló pályázat

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma minden évben a tanévet követő év januárjában közzéteszi a pályázati felhívását a „Magyarország jó tanulója, jó sportolója” cím elnyerésére. Most február 28-ai beadási határidővel azon tanulókat kívánják elismerni, akik a 2020/2021. tanévben kimagasló tanulmányi- és sportteljesítményt nyújtottak.

Az általános iskolások felső tagozatán a tanulmányi eredmény átlagának legalább 4,8. középiskolásoknál 4,7.-es szintet kell elérnie.

Az országos pályázatban az elismert versenyeredmény szabályozása igazodik a felsőoktatási felvételi eljárásról szóló jogszabály kritériumában írtakhoz:

„Országos Bajnokságnak az tekinthető, amelyet az országos sportági szakszövetségek, sportági szövetségek, valamint a fogyatékosok sportszövetségeinek az adott versenyre vonatkozó versenykiírása, illetve versenyszabályzata Országos vagy Magyar Bajnokságnak rögzít. Olyan sportágakban, ahol többszintű bajnoki rendszer működik, csak a legmagasabb szintű bajnokság (Pl. NB I.) eredményei értékelhetők.”

Mindebből következően a Championátus eredményei nem számítanak, viszont a korosztályos – a póni, gyermek és junior – bajnokságok I-VI. helyezettek eredményei igen!

A Magyar Lovassport Szövetség sportirodája az I-VI. helyezettek kérésére igazolást állít ki.

Felhívjuk az érintettek figyelmét, hogy az országos pályázattal párhuzamosan a települési önkormányzatok is kiírhatnak jó tanuló, jó sportoló pályázatokat. A feltételek településenként eltérnek. Pl. Óbuda-Békásmegyer a tanulmányi szintekre az országos kiírás elvárásait alkalmazza, Zugló ennél jóval alacsonyabbra teszi a lécet – ugyanakkor az elismerteknek több önkormányzat sport ösztöndíjat is ad. Eltérések lehetnek abban is, hogy az adott önkormányzat területén élőket vagy a településen működő oktatási intézményekbe járókat díjazzák, illetve a legmagasabb szintű bajnoksággal egyenértékűnek tekintik az utánpótlás bajnokságokat is, ami a díjlovagló szakág esetében a Championátus kategória bajnokságok elismerését is jelentheti.

Mindezért érdemes a jó tanulóknak megismerniük a lakóhelyük illetve az iskolájuk helyi önkormányzatának szabályozását is.

Díjlovagló Szakbizottság

Élő közvetítés

NEVEZÉS RAJTENGEDÉLY ÜGYFÉLKAPU VERSENYNAPTÁR Programgyűjtemény Régi oldal Magyar Lovas Szövetség FEI EURODRESSAGE

KAPCSOLATOK

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Licenc ügyintézés MLSZ:
+36 1 499 9950

Facebook