Keresés - Kategóriák
Keresés - Kapcsolattartók
Keresés - Tartalom
Keresés - Hírcsatornák
Search - Dropfiles
Keresés - Címkék
Friss hírek

Két éve egy cinkotai kombinált pónis és CDN-B* versenyen az őrbottyáni Vegas Farm Lovas Egyesület pónis díjlovasai fjordokon olyan karusszelt lovagoltak, amelynek minden egyes eleme után a szakértő publikum feltehette a kérdést: egy M-szintű kűr lesz a program vége?

A csömöri Auchan Liget Áruház családi napján, augusztus 27-én szombaton délután a laikus nézők beletapsoltak Kertész Anna (Mogyoró) és húga, Kertész Borbála (Marokkó) hat perces „padödö” programjába. Már a bemelegítésnél sejthető volt, hogy a két őrbottyáni testvér nem a könnyűosztályban képzelte a fellépését. „Szórták” az oldaljárás, a „Vágta-állj! Vágta! -kombinációkat, majd Kertész Borbála a középvonalra fordulva elkezdte a „négy ütem vágta oldaljárás jobbra, majd ugrásváltással négy ütem vágta oldaljárás balra” feladatot...

A programjuk egyik érdekes eleme volt a fjord lovaik orra körüli 180 fokos fordulat, miközben Marokkó és Mogyoró orra összeért.

Katona Vera, a testvérek édesanyja erről elmondta, a fjordoknál a hetedik életévük után felgyorsul a tanulási folyamat. Kertész Anna által lovagolt hét éves Mogyoró most kezdi utolérni Marokkót, ezért a Cinkotán szeptember 18-án sorra kerülő versenyen ő is leteszi vele a rajtengedély vizsgát. Fontolgatják, hogy ugyanitt Borbála ismét osztályt váltson és licenc szerző kategóriában minősüljön az október első hétvégéjén Székesfehérváron sorra kerülő utánpótlás OB-re – holott a tavasszal még „amatőr” pónis volt.

A díjlovas versenyek mellett folytatják az országjárást. Az U25 OB után, október 8-ától három napon át Mezőhegyesen, a Magyar Ló Hétvégéjén lovagolnak négyes karusszelt.

A Kertész-testvérek M-kűrje után Fodor Henriett Baba nevű póniján a póniklub C1-es feladatát lovagolta a családi nap tűzoltó bemutatója keretében párásított gyepen, majd Balla Orsolya, a Csömöri LTKE felnőtt díjlovasa Lavinán, a holland származású magyar sportlovon az A3-at mutatta be. Utóbbi lovas a felnőtt E-kategóriában készül a Talentum OB-ra.

A közönség soraiból a gyerekek felülhettek a kézen vezetett díjlovakra. Legalább hatvanan éltek a lehetőséggel, amiről számtalan „szelfi”, fotó készült, erősítve sportágunk renoméját. 

 

                                                   Kép és szöveg: dr. Paizs Gábor

Élő közvetítés

NEVEZÉS RAJTENGEDÉLY ÜGYFÉLKAPU VERSENYNAPTÁR Programgyűjtemény Régi oldal Magyar Lovas Szövetség FEI EURODRESSAGE

KAPCSOLATOK

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Licenc ügyintézés MLSZ:
+36 1 499 9950

Facebook