Keresés - Kategóriák
Keresés - Kapcsolattartók
Keresés - Tartalom
Keresés - Hírcsatornák
Search - Dropfiles
Keresés - Címkék
Régiós hírek

2020

Versenykiírás

június 6-7. Pilisjászfalu
július 18-19. Simonpuszta
augusztus 1-2. Kerepes
augusztus 22. Sóskút - ÚJ IDŐPONT

augusztus 29-30. Cinkota - DÖNTŐ

PMB 2020 aktuális állása (Frissítve: 2020.08.25.)

PMB 2020 végeredmény

 

 

ARCHÍV

2019

Pest megyei döntő – 36 óra alatt

 

A pátyi verseny szerda délig meghosszabbított nevezési határideje után másfél órával vált egyértelművé, hogy „technikai okokra” való hivatkozással dr. Andor Ákos valóban lemondja a megyei döntő megrendezését. Mindez azt is jelentette, hogy a Pátyra nevezett, a Championátusra minősülni akarók csak szakbizottsági engedéllyel indulhatnak a bajnokságon, elmarad a rajtengedély vizsga és elmarad a bírói képzés is, vagyis egyes bírójelöltek nem tudnak a Championátuson vizsgázni, a megyei döntőt pedig kényszerűségből a Championátuson kell megrendezni.

Hacsak nem lesz egy másik helyszín. Az elsőként megszólított Sóskútnak nem voltak meg ehhez a szükséges feltételei. A szakbizottság felkérésére Cinkotán Horváth József – vélelmezve a lemondásról addig mit sem tudó helyi díjlovasok támogatását – igent mondott. Szilágyi Nárcisz az első telefonra félretette a lovardai edzéseit és elvállalta versenyiroda feladatait. Lényegében a lemondástól számított 36 órán belül lett kiírás, díjszalag és kupa, a Krisztina Hotel önzetlen támogatása révén szállás a bíróknak. Kékesi Kitty szervezésében felállt az írnok és laphordó csapat, a Pátyra készült büfés Cinkotára jött, Franyó Borbála Cinkotára szervezte a bíró képzést. Kiss István és Hansághy Péter bírók természetesnek vették, hogyha ez így alakult, akkor rajtengedély vizsga is legyen Cinkotán…

A szombati versenynap krónikájához tartozik, hogy a Magyar Honvédség egyik felújított MI 24-es, Szolnokról a Mátyásföldi repülőtérre, harcászati bemutatóra tartó harci helikoptere is „megtekintette” 80 méteres magasságban, pont a négyszög felett elrepülve a versenyt. A váratlan zajra nem riadtak meg a lovak, minthogy a bemutatóhoz tartozó távoli géppisztoly és géppuska kelepelés sem okozott zavart.

A póni OB-n a kezdő ifik kategóriájában Fekete Márton, a Szíriusz SE lovasa Rezgő nevű póniján ezüstérmes lett. Edzője, Bárdos Brigitta úgy döntött, hamár majd házhoz jön egy A-kategóriás verseny, Márton próbálja ki magát E-ben. A próbából végül az E4 6,9 ponttal való megnyerése, másnap az E5-ben 7 ponttal egy negyedik hely lett. Mindezt Kiss István bíró azzal indokolta, hogy a félpóni Rezgő mérete és habitusa különösen jól passzolt a lovasához. Csapattársa, Misefai Péter sorozatban hozta a magas pontszámokat úgy, hogy már kinőtte a lovát és bizonyos segítségeket nehézkesen tud adni. A bíró szerint amennyiben pl. a Pondera egyesület valamelyik lovát lovagolná az idén rajtengedélyezett Péter, akkor magasan nyerné az A-s feladatokat. Régió felelősként javasoltam Fekete Márton édesanyjának fia indítását a bajnokságon – aki azonnal igent mondott. Ezáltal egy újabb 7 pont környéki lovassal még sűrűbb lett az előkészítősök bajnoksága.

Cinkotán az is eldőlt, hogy mivel Morafcsik Petra utcahosszal nyerte az E5-öt, a Championátuson a felnőtt E bajnoki címért fog indulni.

Az előversenyek után az ifik között vezető Fáy Panna mindkét A-as feladatában 7,2 pontot ért el. Mivel szombaton el-eleredt a szemerkélő eső, a hőemelkedéssel küzdő lovas szombaton a második, U25-ös bajnoki számából visszalépett, nehogy egészségi okból kelljen távol maradnia a bajnokságoktól.

Az L kategóriában szombaton Sáfár Anna két 6,5-ös eredményére vasárnap igencsak rátett az L6-beli 7,6-al és az L8-as 7,3-al. Miután Kékesí Kitty LSZ-ban ismét kihozta Sandro minden jó tulajdonságát a 7,3 és 7 pontokkal, összeállt a régió I-es, a jelenlegi forma alapján a legerősebbnek vélt csapata: Kékesi Kitty felnőtt M/B, Sáfár Anna felnőtt L, az OB-n elért eredménye alapján Benkő Lili ifi L-ben, az immáron rajtengedélyes, liszences lovasként a póni OB szakági bajnokságának II. helyezette, Barnák Dóra ifi E-ben.

Blum Eliza jelenleg edző nélkül készül Bon Jovival Sóskúton. Mindez nem látszott meg az I-es liszenszes nagykovácsi lány lovaglásán. L és LSZ-es eredményeivel a végelszámolásban csak három ponttal maradt le a bajnoki dobogóról.

A nagydíj kategória két lovasa Schmidt Anita és Nébel Viktória között tized százalékok voltak. Az EB-n szerepelt Limitles talán légiesebben mozgott, míg a házigazdák szakmai vezetőjének „Kvájtija” erőteljesebb volt pl. az ügetés fokozásaiban.

E sorok írásakor még nem zárult le a Championátus nevezése. A bajnoki döntőn látottak illetve a raglistán szereplő lovasok eredményei alapján úgy vélem, a központi régió a szakágban betöltött valós ereje szerint fog jelen lenni az utánpótlás bajnokságán.

Lejegyezte: 

dr. Paizs Gábor régiófelelős

  

Fotókredit: dr. Paizs Gábor

 

Fotókredit: Venczel Zsolt

 

 

 

AKTUÁLIS INFORMÁCIÓK

A verseny aktuális állása - felnőtt

A verseny aktuális állása - ifjúsági

 

Kérjük, a besorolatlan kategóriába eső lovasokat, hogy amennyiben indulnak a döntőben, akkor e-mailben küldjék el születési idejüket Nagy Judit (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) versenyiroda felé.

Továbbá kérjük a versenyzőinket, hogy ellenőrizzék az eredményeiket és hiba esetén jelezzék Nagy Judit (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

 

 

DÍJLOVAGLÓ BAJNOKSÁG

A Díjlovagló Bajnokság kiírása

A minősítő versenyek:

Március 16 – 17., Páty, CDN-A

Április 27 – 28., Pilisjászfalu, CDN-A

Május 5., Csömör, Kelemen Csilla lovardája CDN-B*,

Május 19., Sóskút, CDN-B

Június 1-2., Páty, CDN-A,

Június 29., Cinkota, CDN-B*

Július 20., Csömör, Kelemen Csilla lovardája, CDN-B*

Augusztus 31 – szeptember 1., Cinkota, CDN-A

Szeptember 6-7., Simonpuszta, CDN-A

Döntő: október 6-7 Páty, CDN-A.

 

2018

DÍJLOVAGLÓ BAJNOKSÁG

A Díjlovagló Bajnokság kiírása

A minősítő versenyek:
Április 29. Cinkota, CDN-B*,
Május 5. Sóskút, CDN-B*,
Május 19. Csömör, Sportlovarda, CDN-B*,
Május 26-27. Páty, CDN-A,
Június 9. Sóskút, CDN-B*
Június 23-24. Páty, CDN-A*
Július 21-22. Nemzeti Lovarda, CDN-A*
Augusztus 18. Sóskút CDN-B*  - ÚJ IDŐPONT!

Döntő:
Szeptember 23. Cinkota CDN-B*

A bajnokság végeredménye

 

2018. évi bajnokok és helyezettek

FELNŐTT KATEGÓRIA

BAJNOKA: Nébel Viktória
II. hely: Kékesi Kitty
III. hely: Kramer Dóra Luca

IFJÚSÁGI KATEGÓRIA

BAJNOKA: Kutos Petra
II. hely: Kolacsek Panna Rozi
III. hely: Sedlmayer Eszter

Gratulálunk a bajnokság minden résztvevőjének és további sikeres versenyzést kívánunk!

 

2017

DÍJLOVAGLÓ BAJNOKSÁG

A Díjlovagló Bajnokság kiírása

A Pest megyei Bajnokság 2017. évi kiírásában hat minősítő forduló és szeptember 3-án a döntő szerepelt. A május 6-ai második fordulót elmosta az eső, a június 3-4-ei hétvégére kiírt pilisjászfalui CDN-A/B a Bellandor Lovardában kerül megrendezésre.

Az elmaradó minősítők pótlására a versenynaptárban május 27-én Csömörre, a Szedervölgyi Lovardába kiírt CDN-B* számít a bajnokság harmadik fordulójának, továbbá mivel a pilisjászfalui
CDN-A helyett ugyanazon bírókkal és feladatokkal Pátyon lesz verseny, ez a pátyi verseny lesz egyben a megyei bajnokság negyedik fordulója is.

A hátralévő minősítő fordulók:
Május 20.: Sóskút, CDN-B
Május 27.: Csömör, Szedervölgyi Lovarda, CDN-B*
Június 3-4.: Páty, CDN-A*/B
Július 22-23.: Páty CDN-A*/B
Augusztus 12.: Sóskút CDN-B*

Döntő: szeptember 3., Cinkota, CDN-B*

A verseny aktuális állása a minősítő fordulók után
(A pontszámítással kapcsolatos észrevételeit kérjük, hogy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen jelezze)

A döntőben való indulási jogosultsághoz szükséges minimum 2 minősítő fordulón való részvétel, illetve a két legmagasabb súlyozott százalékos eredményét hozza a versenyző a döntőbe.

 

A BAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNYE

Junior és Fiatal Lovas kategória bajnoka: Plutzer Zsófia - Örkény SE
II. helyezett: Kertész Borbála Kata - Vegas Farm LE
III. helyezett: Benkő Lili - Sóskúti LSE

Felnőtt kategória bajnoka: Nébel Viktória - Victoria DSE
II. helyezett: Fehér Bernadett - Állatorvos tudományi Kar TLC
III. helyezett: Farkas Tünde - Bellandor LKE

 

Nébel Viktória és tanítványai az élen - Beszámoló a bajnokságról

A szeptember 3-ára végződő héten Horváth József, a Cinkotai Lovasudvar üzemeltetője már-már reménytelennek tűnő éjszakai locsolásokkal próbálta pormentesíteni a pályákat, hogy a várható rekordszámú lovassal megrendezhető legyen a póniklub regionális minősítőjével és rajtengedély vizsgával kombinált megyei döntő.  

Szombatról vasárnapra éjszaka a másik szélsőségébe csapott a természet, amely annyira azért kegyes maradt a lovasokhoz, hogy hajnaltól vasárnap délig csak elvétve csöpörgött. Mivel előzőleg vagy 30 cmmélyen kiszáradt talaj kapta a testes, de a cinkotai kukoricán már nem segítő csapadékot, a tócsák alatt viszonylag szilárd réteget értek a patkók. A pónisokat is beleértve a díjlovasok nem ijedtek meg a körülményektől: a három évvel korábbi rekordot beállítva 8 rajtengedélyes, 53 CDN-es lovas és 105 pónis teljesítette a feladatát. Ehhez három pálya kellett, hogy Puskás (Görömbei) Judit koordinálásával sötétedésig befejezhető legyen a döntő.

A döntő szakmai érdekességei közé tartozik az 5 éves fiatal díjló feladatban Melkvi Lotti sorozatának folytatása. A Csömöri LTKE 16 éves lovasa edzője, Horváth József William nevű, zweibücker fajtájú (apja: Waldes, anyja: Moka) ménjével ebben az évben hétszer indult – és különböző helyszíneken és bírók előtt mind a hét startját megnyerte. Cinkotán Kósa Tünde Dubai nevű oldenburgiát előzte meg 6 századdal. A páros ott lesz a diósgyőri OB-n is…

Az időjárás egyedül a Szent György Díjat befolyásolta. Dr. Fehér Orsolya Eszter és Nébel Viktória visszalépésével Fehér Bernadett maradt a szám egyetlen indulója. A sorozat ugrásváltásokat szépen teljesítette Mirabell, viszont a vágta perdülés igencsak csúszás veszélyes lett volna. Dr. Fehér Orsolya visszalépése egyúttal azzal is járt, hogy a bajnoki végelszámolásban Farkas Tünde (Bellandor LK) állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

A CDN-eseknél a versenynap legmagasabb eredményét 72%-al az M2 Kűrben Nébel Viktória érte el De Daltóval. Mint a program után elmondta, az előző heti Agrofor Kupával szemben most a zene is időben jól kijött számára.

Az ifiknél a minősítő versenyek után vezető Plutzer Zsófia (Örkényi LK) átadta Velmond nevű lovát a poniklub C-feladatában induló Zalán testvérének. Így az volt a kérdés, hogy tud-e a könnyűosztályban valamelyik feladatában 5,5%-al jobb eredményt elérni a Haverstein’s Olympix „L” szintű lovával, mint Kertész Borbála M-ben Marokkóval? L4-ben 67%-al holtversenyben lett első, L10-ben 66,333-al egyedül győzött. A fjordos vetélytársa is hozta formáját az M2 Kűrben elért 62,42%-al, de megelőzni így nem tudta.

A régió bajnokai: Nébel Viktória (Victoria DSE) és Plutzer Zsófia, II.: helyezettek: Fehér Bernadett (Állatorvostudományi Egyetem) és Kertész Borbála (Vegas Farm LE). III. helyezettek: Farkas Tünde (Bellandor LK) és Benkő Lili (Sóskúti LSE)

A dobogóra állt ifik közül Plutzer Zsófia Nébel Viktória tanítványa, de a Cinkotai Lovasudvar szekmai vezetője Kertész Borbálának is vezetett már edzéseket.

A bajnokok ajándékcsomagjait és a pónis kategória győztesek tortáit a csömöri Auchan Liget áruház biztosította. A Krisztina Hotel Balázs József bíró szállásával segítette a versenyt.

Lejegyezte:
dr. Paizs Gábor régiófelelős

 

 

 

2016

DÍJLOVAGLÓ BAJNOKSÁG

A Díjlovagló Bajnokság kiírása
A bajnokság aktuális állása a minősítő fordulók után (frissítve: 09.20.)

VÉGEREDMÉNY

A Pest-megyei Bajnokság 2016. évi végeredménye

Junior és Fiatal Lovas kategória bajnoka: Sedlmayer Eszter
II. helyezett: Dámsa Emese
III. helyezett: Kramer Dóra Luca

Felnőtt kategória bajnoka: Simó Zsófia
II. helyezett: Benyik Dóra
III. helyezett: Mészáros Nikolett

 

BESZÁMOLÓ A 2016. ÉVI DÍJLOVAGLÓ BAJNOKSÁGRÓL
Lejegyezte: Dr. Paizs Gábor


Pest megye bajnokai: Sedlmayer Eszter és Simó Zsófia 2016-ban a Pest megyei Lovas Szövetség ismét Sóskútnak ítélte a Pest megyei Bajnokság rendezésének jogát. A sóskútiak 50 ezer Ft-al kiegészítették a megyei szövetség által biztosított 150 000 forintos pénzdíj keretet és a 12 000 forintos boxdíjjal teljes ellátást is kaptak a versenyzők lovai.

A döntőt megelőző hét esői miatt a pálya tribüntől távolabbi részére állították fel a négyszöget. A reggel még pocsolyás, mély talajon kevés 65% feletti eredmény született. A kiírás szerint a döntőn S1 és S2 szintű feladatoknak is kellett volna lennie, de elérhető bírók hiányában Lengyel Miklós versenyigazgatónak erről le kellett mondania.

A képekhez:

A Pest megyei Bajnokság ifjúsági és fiatal lovas összevont kategóriájának bajnoka Sedlmayer Eszter (Victoria DSE, Cinkota), mellette edzője; Nébel Viktória. Középen a II. helyezett Dámsa Emese (Victoria DSE), balszélen a III. helyezett Kramer Dóra Luca (Sóskúti LSE), aki a döntőt rendező különdíját, a Sóskút Kupát és a vele járó 50 000 forint pénzjutalmat is kapta.

Az ifjúsági és fiatal lovas összevont kategória győzteseinek tiszteletköre. Vezeti: Sedlmayer Eszter, mögötte a II. helyezett Dámsa Emese, majd a III. helyezett Kramer Dóra Luca.

A felnőtt kategória bajnoka (jobbról) Simó Zsófia (Csömöri LTKE), a II. helyezett Benyik Dóra (Bellandor LKE), III. Mészáros Nikolett (Akadémia LE)
 

 

Élő közvetítés

NEVEZÉS RAJTENGEDÉLY ÜGYFÉLKAPU VERSENYNAPTÁR Programgyűjtemény Régi oldal Magyar Lovas Szövetség FEI EURODRESSAGE

KAPCSOLATOK

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Licenc ügyintézés MLSZ:
+36 1 499 9950

Facebook