Keresés - Kategóriák
Keresés - Kapcsolattartók
Keresés - Tartalom
Keresés - Hírcsatornák
Search - Dropfiles
Keresés - Címkék
Régiós hírek

2016

A Díjlovagló Bajnokság kiírása
 

BESZÁMOLÓ A 2016. ÉVI MEGYEI BAJNOKSÁGRÓL
Lejegyezte: Somogyi Zsuzsa, régiófelelős


Többünkben -akik a megyében tevékenykedünk- felmerült már a gondolat, hogy fel kellene éleszteni valami formában a díjlovaglás iránti kedvet, illetve versenyzési lehetőséget kellene biztosítani maroknyi kis csapatunknak. A tettek mezejére azonban csak idén év elején léptünk, amikor is Dózsa Tamás kezdeményezésére két alkalommal is összegyűltek érdekelt edzők, lovasok, lovardavezetők. Először tapasztalatainkat osztottuk meg egymással, valamint felmértük a lehetőségeket, igényeket. Ezt követte a versenyrendszer kidolgozása, versenyhelyszínek-és időpontok kijelölése. A végeredmény egy négy fordulós versenysorozat lett, mely egyben nyújt lehetőséget licensz nélküli lovasok első szárnypróbálgatásainak, rajtengedély vizsgázni szándékozóknak, versenyrutint gyűjtő fiataloknak, és az Országos Bajnokságokra készülő lovasoknak felkészülésük elősegítésére. Ezen kívül minden forduló Talentum Kupa minősítő is volt egyben. A versenyrendezők igyekeztek figyelembe venni mindenki igényét a versenyszámok kiírásánál. Ezért az E-M osztályú programok mellett akár egy-egy ló-lovas páros miatt is tartottak fiatal díjló vagy licenszszerző számokat, ha volt erre vonatkozó kérés. Ez is jól példázza, milyen jól tudott együtt dolgozni ez a kis közösség céljaink elérése érdekében. Az időjárás minden alkalommal kegyes volt és verőfényes napsütésben, igazán családias, jó hangulatban, vidáman versenyezhettünk. Ehhez nagy mértékben hozzájárultak a részt vevő bírók : a Berényi házaspár, Vígh Mariann és Czuczor Éva, akik a szalagok mellett sok hasznos tanácsot, javaslatot is osztottak.
 

I.ford.: 2016.06.18. Kiskunfélegyháza,CDN-B Talentum Kupa, Equita Lovarda Rendkívül jó körülmények között zajlott a verseny. Igényes boxok, ápolt szabadtéri versenypálya, kültéri és fedeles melegítőpályák várták a versenyzőket. Ehhez mérten kielégítő volt az érdeklődés is. 23 hivatalos start volt, 3 rajtengedély vizsgázó és licensz nélküli indulók is voltak szép számmal.

II.ford.: 2016.07.24. Kiskunfélegyháza, CDN-B Talentum Kupa, Equita lovarda Sajnos időpontváltozás miatt némileg megcsappant a versenyzők létszáma az előzőhöz képest. A 14 hivatalos start, 1 rajtengedély vizsgázó és néhány licensz nélküli versenyző lovas mellett azonban mégis benépesült a lovarda, mivel Póni Klubos versenyt is rendeztek párhuzamosan. Ez több okból is hasznosnak bizonyult. Növelte a nézőközönséget, megosztotta a kötelező költségeket és nem utolsó sorban a díjlovas sport felé irányítja a jelenleg még talán csak futószáras versenyszámban induló kisgyermekek figyelmét.

III.ford.: 2016.08.27. Baja, CDN-B Talentum Kupa, Kapots Lovasegyesület Örvendetes volt megtapasztalni, hogy a megye déli részén működő kis lovardában milyen nagy lelkesedéssel készültek első "igazi" versenyük megrendezésére. Erőfeszítéseik nem is maradtak eredmény nélkül, a verseny derekasan megállta helyét. Érkezéskor rendezett, frissen locsolt versenynégyszög, illetve egy melegítő és előmelegítő pálya, délben finom pizza várta a lovasokat. Talán a nagyobb távolság miatt azonban sajnos igen csekély volt a hivatalos start (5), ezt viszont kiegészítette a rendező klub nagy számú lovasának startja E és A kategóriában, így délutánig volt program a kilátogatóknak.

IV. ford. DÖNTŐ 2016.09.24. Kiskunfélegyháza, CDN-B Talentum Kupa, Mezőgazdasági Szakiskola Tanüzem A helyszín nem ismeretlen a régió díjlovasai számára, ugyanis nem első alkalommal rendeztek már versenyt. Ezt idén talán még magasabb színvonalon sikerült teljesíteni. A szakiskola által szervezett kísérő programok (lovagoltatás, kocsikáztatás,gasztrovásár, egyéb érdekes családi programok) meghozták a várt eredményt, nagyszámú közönség látogatott ki a versenyre. Ez jó lehetőség a díjlovaglás népszerűsítése érdekében. Ennek ellenére kissé elmaradt a startok száma az elvárthoz képest. A 16 hivatalos startot itt is kiegészítették licensz nélküli indulók, akik reményeink szerint jövőre már az előbbiekhez csatlakozhatnak. A bajnokságért kiírt feltételeket (kétszeri minősülés vagy fehér kártya) mindössze négyen teljesítették. Reméljük jövőre még több lovast tudunk mozgósítani, mivel afelől senkinek nincs kétsége, hogy lesz folytatás!

Összességében sikeresnek mondhatjuk az első versenyszezonunkat, sok hasznos tapasztalattal lettünk gazdagabbak. Köszönöm mindenkinek a segítségét, munkáját, részvételét és gratulálok az elért eredményekhez!

Eredmények:

Bács-Kiskun megye felnőtt bajnoka: Bakos Katalin (Somogyi Lovas SZIK)
Bács-Kiskun megye ifjúsági bajnoka és helyezettjei : I. Makk Dorka Panka (Somogyi Lovas SZIK)
II. Boronkay Fanny (Fülöp KFT)
III. Anka Zsófia (Fülöp KFT)
 

 

Élő közvetítés

NEVEZÉS RAJTENGEDÉLY ÜGYFÉLKAPU VERSENYNAPTÁR Programgyűjtemény Régi oldal Magyar Lovas Szövetség FEI EURODRESSAGE

KAPCSOLATOK

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Licenc ügyintézés MLSZ:
+36 1 499 9950

Facebook