Keresés - Kategóriák
Keresés - Kapcsolattartók
Keresés - Tartalom
Keresés - Hírcsatornák
Search - Dropfiles
Keresés - Címkék
As soon as you open an account Bet365 will send you a 10 digit Offer Code via email. Receive Your £200 bet365 Welcome Promo Bonus plus £50 Mobile Promo
Szakbizottság elnökének beszámolói

A Szakbizottság elnökének 2010. évre vonatkozó beszámolóját ITT letöltheti.

 Az Elnöki beszámoló a 2010. évi szakmai munka mellett értékelte az elmúlt 4 évet is.

A részletesen érintett témák:

  • Szakbizottság munkája
  • Versenyek
  • Bírók képzése, továbbképzése
  • Edzők továbbképzése
  • Versenyirodák képzése
  • Pénzügyek
  • Egyéb tevékenységek

 Szakbizottság munkája:
A Díjlovagló Szakbizottság nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy munkája átlátható, transzparens legyen. 2007-ben 11-szer ülésezett és 88 határozatot hozott, 2010-ben 6 alkalommal ült össze és 43 határozatot hozott. Az egységes szabályozás érdekében elkészült a Magyar Díjlovagló Szabályzat, mely 2010. tavaszára lett kész és egységes szerkezetben tartalmazta az eddigi összes szabályozást, határozatot.
Megválasztása után a Szakbizottság minden évben szervezett a lovas sportban érintett körökkel egyeztetéseket.

2007-ban a versenyzőkkel,
2009-ben a bírókkal,
2010-ben a versenyrendezőkkel. 

A 2007-től működő Szakbizottság munkájának indulásakor már létezett egy díjlovas honlap Horváth László szerkesztésében, mely nagyon jó célt szolgált. Viszont 2009-től az MLSZ által már működtetett honlaphoz csatlakozva, annak lehetőségeit kihasználva elindult a szakág hivatalos honlapja a https://dijlovaglas.lovasszovetseg.hu 

A médiában sok lehetőség rejlik a szakág népszerűsítésére. A televíziós közvetítésekben még többször kellene díjlovaglást közvetíteni. A szakág népszerűsítésére a Szakbizottság külső segítséget is kapott: Németh József munkája kiemelendőnek tekinthető a médiával való kapcsolattartásban, és egyéb díjlovas események szervezésében is.

Versenyek:
A versenyrendszer teljes átalakításra került. A versenyzők licencei átminősítésre kerültek. A külföldi rendszerekhez hasonlóan I és II. licencet válthatnak ki a versenyzők, ezáltal egyenrangú feltételekkel versenyezhetnek. Az új rendszerben nem korosztály, hanem kategória van összehasonlítva. Bevezetése a versenyzőkkel való konzultáció után történt meg, velük egyeztetve. 
A Szakbizottság anyagilag is támogatta, hogy az  „A” kategóriájú versenyek és a Bajnokságok minél magasabb szakmai szinten legyenek megrendezve, ezért hozzájárult a külföldi bíró meghívásából eredő többletköltségek fedezéséhez. 

2010-ben a Tanintézeti Bajnokság helyett bevezetésre került az U25 Bajnokság. Versenyzőket vonzó rendszer lett, az U25 a látogatottság alapján népszerűnek bizonyult.
A ciklus alatt Hortobágy 2 alkalommal, Pilisjászfalu és Páty egy-egy alkalommal adott helyet az Országos Bajnokságnak. Örvendetes, hogy a nemzeti bajnokságokon egyre több a néző. Új helyszínek jelentek meg a versenyrendezők közt.
Augusztus első hétvégéjén Balatonvilágos évek óta rendezi meg komoly pénzdíjakkal a versenyét, mely mára hagyomány lett. 

Nemzetközi versenyeket Kaposvár, Fót, és Máriakálnok rendez. Idén Fót és Máriakálnok elmaradt, de a rendezők már bejelentették, hogy a következő években megrendezik ezeket a versenyeket.Új verseny bevezetésére is sor került 2010-ben: Fiatal Lovak Bajnoksága. A Szakbizottság fontosnak tartja az együttműködést a tenyésztőkkel és az MSLT-vel. 


Bíró képzés, továbbképzés:
A ciklus elején elkészült a módosított Bírói szabályzat, mely részletes kritériumrendszert állít fel a bírói kategória megtartásához és a magasabb kategóriába lépéshez.Évente került megrendezésre továbbképzés neves magyar és külföldi (bíró-) előadókkal. 


Edző továbbképzés:A Szakbizottság saját szervezésben megrendezett edző továbbképzéseire a szakma leghíresebb bíróit/edzőit hívta el előadónak. 


Versenyiroda képzés:2009-től bevezetésre került a licensszel rendelkező vizsgázott versenyirodák nyilvántartása és képzése. Mint ahogy azonban az élet egy-két versenyen megmutatta, van még mit tenni ezen a területen. 

 

Pénzügyek:
2007-ben 372.000.-Ft nyitó összeget vett át a Szakbizottság. A jelenleg a Szakág rendelkezésére álló összeg több mint 6 millió Ft.2007-2010. közt az alábbi területeket támogatta anyagilag a Szakbizottság:
·   Továbbképzések
·   Verseny rendezők támogatása
·   Kontinens Bajnokságokon versenyzők támogatása
·   Hazai versenyzők támogatása a versenyen elért eredmény alapján 3 kategóriában.
·   Bajnokok évenkénti díjazása a Szakági Gyűléseken.


Egyéb tevékenységek:
A Szakbizottság vándor serleget hozott létre, melyet minden évben a Magyar Bajnok kap meg egy év időtartamra.Az elmúlt 4 év statisztikai adatai:

Megnevezés 2007 2008 2009 2010
Versenyek száma 34 40 45 48
Startok száma 2111 2460 3310 3159
Rajtengedély vizsgázók száma 0 82 127 88
Starthoz állt lovasok száma - - 293 282
Minősítő pontot szerzett egyesületek száma 87 91 108 113
Licensszel rendelkező lovak - - 451 447

Élő közvetítés

NEVEZÉS RAJTENGEDÉLY ÜGYFÉLKAPU VERSENYNAPTÁR Programgyűjtemény Régi oldal Magyar Lovas Szövetség FEI EURODRESSAGE

KAPCSOLATOK

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 70 426 4500
Licenc ügyintézés MLSZ:
+36 1 499 9950

Facebook