Keresés - Kategóriák
Keresés - Kapcsolattartók
Keresés - Tartalom
Keresés - Hírcsatornák
Search - Dropfiles
Keresés - Címkék
As soon as you open an account Bet365 will send you a 10 digit Offer Code via email. Receive Your £200 bet365 Welcome Promo Bonus plus £50 Mobile Promo
Szakbizottság elnökének beszámolói

A Szakbizottság Elnökének 2011. évről szóló beszámolóját ITT letöltheti.

Az új felállású Szakbizottság az első teljes évén van túl. A 7 fővel felállt új Szakbizottság stabil, szervezetileg jól leszabályozott működést és pénzügyi helyzetet örökölt. A Szakbizottságon belül fiatalítás történt, 3 új tag személyében.

A korábbi 9 fős Szakbizottság (2007-2010 ciklusban) az alábbi területeken szabályozta le sikeresen a működést:

·         Bírói kinevezések kialakítása, működtetése.

·         Új versenyrendszer kialakítása és működtetése

·         Együttműködés kialakítása a GYEPOSZ-al és a Póni Klubbal

·         Fiatal Lovak Bajnokságának bevezetése.

·         Örökös vándorserleg díj megalapítása a Magyar Bajnoki címhez kötve.

·         Edző továbbképzés bevezetése

·         Anyagi ösztönzés az eredmények tükrében (versenyek, versenyzők)

·         Önálló honlap.

·         Pénzügyi és szervezeti egyensúly fenntartása.

·         Közösségi érdekek képviselete.

·         A Díjlovas sport tömegbázisának emelése.

·         Fontos lépés: sponzori támogatások generálása és kihasználása.

·         Kontinens bajnokságon csapatok indítása


2011-ben ezek megtartása és továbbfejlesztése volt a cél, valamint

·         Wintermühle Kupát felváltó Talentum Kupa sorozat bevezetése.

A Szakbizottság 2011-ben 8 ülésen, összesen 48 határozatot hozott.

A Talentum Kupát ki kell emelni az eredmények közül. A sorozat célja a fiatalok szakmai segítése. Döntője egyben az Országos utánpótlás bajnokság is volt.

A Talentum Kupa bevezetése során új régió felosztás alakult ki új feladatokkal. A Szakbizottság anyagilag támogatni tudta a Talentum Kupa sorozatot és a jövőben is támogatni kívánja. A Döntőn a győztes csapatok 150.000.-Ft összdíjazásban részesültek, az egyéni versenyzők dísztakarót kaptak, a régiók legjobb 3 ifi lovasa az Irina Lys edzőtáborban vehetett részt.

A korábbi években már szóba került, de csak 2012-ben indul be a Danubia Bohemia Trophy Kupa-sorozat. 4 versenyből áll, utolsó a döntő. Korábban az anyagiak miatt nem tudtunk csatlakozni a sorozathoz. 2012-re 16.000.-EUR a verseny összdíjazása egy szponzor jóvoltából. A döntő jelenleg egybe esik a fóti CDI versennyel, a döntő időpontjának változtatása folyamatban.

Fiatal Lovak Bajnoksága. Várat magára, hogy nagy számban induljanak versenyzők, de fontos feladat a 4-5-6 éves lovak versenyeztetése. A Szakbizottság továbbra is támogatja ezt a Bajnokságot.

A Nemzeti és Hazai Nemzetközi versenyek, Bajnokságok 2011-ben színvonalasan kerültek megrendezésre. (U25 Kaposvár, Korosztályos OB Páty, OB Máriakálnok, Fiatal Lovak Bajnoksága Kaposvár. CDI-W Kaposvár, CDI3*Fót.) A Szakbizottság köszöni a rendezők munkáját és számít rájuk a jövőben is.

2011-ben új versenyzői képviseleti forma került bevezetésre. Az „A” kategóriás versenyeken és az Országos Bajnokságon a helyszínen mindig kijelölésre került egy lovas, akihez az észrevételeikkel fordulhattak a lovasok. A versenyekről értékelés készült a Szakbizottság felé. Ez tájékoztatás a minőségről, és visszajelzés a rendezőknek.

Versenyek anyagi támogatása: Az Országos Bajnokságra 300.00.-Ft, Korosztályos OB-ra és U25 Bajnokságra 100-100.000.-Ft támogatás került megítélésre. Minden CDN-A verseny rendezését 50 ezer Ft-tal támogatta a Szakbizottság.

Hazai lovasok díjazása: CDN-A kategóriájú versenyek nyereményeinek támogatására versenyenként 200.000.-Ft-ot, Országos Bajnokságra 300.000.-Ft-ot fordított a Szakbizottság.

2011-ben frissítésre került a programgyűjtemény.

Egy tervezett koncepció alapján a korábbi években a bírók, edzők továbbképzésére koncentrált anyagilag a Szakbizottság. 2011-től a versenyzők támogatása került előtérbe.

Új Szövetségi Kapitánya lett a sportágnak Kövy András személyében. Programjában hosszabb időtávra dolgozott ki tervezetet. Ezt 2011. évi programjából ismerhették meg az érdeklődők.

A válogatott keret felkészülését anyagilag támogatta a Szakbizottság. Évente 2 millió Ft az az összeg, amely a válogatott keret edzőtáboroztatására, versenyeztetésére tud fordítani nagy biztonsággal a Szakbizottság. Bár ez az összeg nem nagy, de egy stratégiai határt lépett át vele a Szakbizottság. Emellett megmaradt, hogy a sikeresen szereplő EB résztvevőket továbbra is támogatta a Szakbizottság.

Bíró- és edző továbbképzés keretében a szakágak közötti együttműködés jegyében a Tabajdon megrendezett Magyar Póni Klub kurzusát elfogadta a Szakbizottság éves edző-továbbképzésnek. Bíró képzésre 2011. májusban az Unikornis Lovardában került sor. 2011-ben 25 fő hazai és 3 nemzetközi bíróval rendelkezik a szakág. Hillier Orsolya 2011-ben sikeresen letette a FEI Fiatal Lovak bírói vizsgáját.

Anyagi elszámolás:

Bevételek:

2011. évi nyitó pénzkészlet: 6.249. 000.-Ft

Szponzor pénzből származó bevétel: 2.600.000.-Ft

Fő kiadások:

Versenyzők támogatása: 1.046.000.-Ft

Edzőtábor (válogatott keret): 1.755.000.-Ft

Kontinens Bajnokságokon való részvétel támogatása (lovasok): 2.070.000.-Ft

Nemzeti Bajnokságok és CDN-A versenyek támogatása (rendezők): 773 000.-Ft

Nemzeti Bajnokságok és CDN-A versenyek támogatása (lovasok): 1 196 000.-Ft

2011 évi záró pénzkészlet: 6.900.491 Ft. Ehhez várható szponzor bevétel és az MLSZ-től származó licensz díjak.

A szakág anyagi helyzete biztos, így a 2012. évi válogatott keret és a Talentum-BASF Kupa támogatása megoldott.

Élő közvetítés

NEVEZÉS RAJTENGEDÉLY ÜGYFÉLKAPU VERSENYNAPTÁR Programgyűjtemény Régi oldal Magyar Lovas Szövetség FEI EURODRESSAGE

KAPCSOLATOK

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 70 426 4500
Licenc ügyintézés MLSZ:
+36 1 499 9950

Facebook